Asma Yaprağı Buzlukta Nasıl Saklanır?
  1. Anasayfa
  2. Püf Noktası

Asma Yaprağı Buzlukta Nasıl Saklanır?

Hemen hemen her insanın severek tükettiği zeytinyağlı yaprak sarmanın, ana malzemesi olan asma yapraklarını buzlukta saklayarak istediğiniz zaman çıkartarak yemek yapabilirsiniz. Genellikle kış aylarına hazırlık için salamura olarak saklanan, asma yaprağı buzlukta nasıl saklanır? 

Asma Yaprağını Buzlukta Saklama Yöntemi 

Asma Yaprağı Buzlukta Nasıl Saklanır?
Asma Yaprağı Buzlukta Nasıl Saklanır?

Mevsiminde satın alınan taze asma yaprakları, uygun şekilde saklanırsa buzdolabında 8 ila 12 ay tazeliğini korur. Buzluğa atılacak olan asma yaprakları önce iyice yıkanmalı, toprak ve kirden arındırılmalıdır. Daha sonra asma yapraklarının suyunu süzmelisiniz. Asma yapraklarını 10 adet olacak şekilde destelere ayırın ve kaynar suyun içinde ters düz edin ve yapraklar hafiften renk değiştirince alın. Bütün asma yapraklarına bu işlemi yapın ve sularını süzerek soğumaya bırakın. Soğuyan asma yapraklarını birer pişirimlik olarak ayırın ve buzdolabı poşetine koyun. Buzdolabı poşetinin havasını hafif bir şekilde elinizle alın ve ağzını bağladıktan sonra buzluğa koyun. 

Yapraklar buzlukta saklandığı zamanlarda, herhangi bir durumda elektrik kesintisi veya dondurucu arızası durumunda, ısı kaybını önlemek için kesinlikle dondurucu kapağını açmayın. Bu durum çok uzun sürerse, hemen başka bir buzdolabına aktarılmalı veya yapraklar çözülmeye başlayacağı için pişirilmelidir. Herhangi bir nedenle çözülen yapraklar mikrop oluşumuna neden olabileceğinden tekrar dondurulmamalıdır. 

Yukarıda anlatıldığı gibi dondurucuya konulan asma yaprakları, kullanım anında dondurucudan çıkararak çözdürün. Sıcak su ile ıslatıldıktan sonra suyu süzülmüş olan asma yaprakları ilk günkü tazeliğini koruyacaktır. Asma yaprakları bu şekilde kış için kolayca saklanabilir ve her mevsim taze asma yaprakları elinizin altında olabilir. Asma yapraklarını buzlukta, 8 ila 12 ay boyunca -18 santigrat derecede saklayabilirsiniz. Asma yapraklarını buzlukta saklamak besin değerine veya asma yaprakların lezzetine etki etmediği için en çok tercih edilen yöntemlerden bir tanesidir. 

İlginizi Çekebilir

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir