Bebekleri Tuzlama Geleneği 
  1. Anasayfa
  2. Anne/Çocuk

Bebekleri Tuzlama Geleneği 

Bebekleri tuzlama geleneği ülkemiz de hala pek çok bölgede uygulanan bir gelenektir. Büyüdüğü zaman kokmaması için uygulanan bu gelenek aslında bebeklerin ölümüne neden olabilecek derecede de tehlikelidir. Bebek tuzlama nedir? Bebek tuzlamanın tehlikeleri nelerdir?  

Bebek Tuzlama Nedir? 

Bebek tuzlamanın tarihi aslında eski Roma’ya kadar uzanır. Ebeler bebekleri sağlıklı tutmak ve korumak için ağızlarına bir tutam tuz koyarlarmış. Bu gelenek ülkemizde halen uygulanan bir Anadolu kültürüdür. Aslında bizim kültürümüzde bu süreç öncelikle bebeklerin pişik ve ter kokmalarını önlemek için uygulanıyor. Bebeği tuzlamak ter kokmasını engeller mi? Elbette engellemez. Tuzlamanın ter kokusu üzerinde bilinen bir etkisi yoktur. Ayrıca tuzlama geleneğinin bebeğe bereket ve uğur getireceğine inanılır. Peki, dinimizde bebek tuzlama var mı? Bebek tuzlama geleneği, dinimizde geleneği olan bir uygulama değildir. Bu konuda herhangi bir hadis, ayet ve emir yoktur. 

Bebek Tuzlamanın Tehlikeleri Nelerdir? 

Bebekleri Tuzlama Geleneği 
Bebekleri Tuzlama Geleneği

Bazı bölgelerde yenidoğan döneminde bebek tuzlaması yapılıyor. Ancak yaşamın ilk ayını kapsayan bu aşamada bebeklerde ölüm oranı çok daha yüksektir. Bu yüzden bebeğinize karşı ekstra hassas olmanız gereken bir dönemdir. Ne yazık ki, yeni doğmuş bir bebeğin tuzlanması, vücutta sıvı kaybı ve beyinde kanama gibi tehlikeli durumlara yol açabileceğinden ölüme neden olabilir. Bu nedenle aile büyüklerinin tavsiyelerini uygulamadan önce kapsamlı bir araştırma yapmak gerekir. 

Bebeklerin sağlığı için yapıldığı düşünülen bebek tuzlaması, ölüme neden olacak kadar tehlikelidir. Uzmanlar, bebek tuzlama geleneğinin sona ermesi gerektiğini söylüyor. Bu yüzden bebeğinizin hassas cildini tuzlamak yerine, her çeşit esanslı bir bebek yağı ile nemlendirmeyi tercih edebilirsiniz. Bebek tuzlamak sanıldığı gibi masum değildir, bu uygulamayı gerçekleştirmeden muhakkak kapsamlı bir araştırma yapmayı unutmayın. 

İlginizi Çekebilir

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir