Liposuction ile Lipoliz Arasındaki Farklar Nelerdir? 
  1. Anasayfa
  2. Diyet

Liposuction ile Lipoliz Arasındaki Farklar Nelerdir? 

Çağımızda, erkek ya da kadın hemen hemen herkesin ortak bir özelliği vardır; o da güzel bir fiziğe sahip olmaktır. Ancak yediğimiz besinler ve yaşlanma ile ilişkili bazı faktörlerde yağlanmayı önleyemememize neden olur. Bundan dolayı da bölgesel zayıflamaya ihtiyaç duyan kişiler liposuction ve lipoliz gibi yöntemlere başvurmaktadır. Liposuction ile lipomatik arasında farklar bulunmaktadır. Bundan dolayı bu iki yoldan birini tercih etmeden önce arasındaki farkı bilmeniz size yol gösterecektir. İki yöntemden hangisini uygularsanız uygulayın, her ikisinin de profesyonel estetisyenler tarafından yapılmaktadır. Bu nedenle bölgesel kilo vermeye güvenli ve sağlıklı bir şekilde başlamak mümkündür. Peki, Liposuction ile Lipoliz arasındaki farklar nelerdir? Ayrıntılar yazımızda yer alıyor. 

Lazer Lipoliz Nedir? 

Lazer lipolizde yağ hücrelerini parçalamak ve yağ dokusu hacmini azaltmak için bir lazer ışını kullanılır. Başka bir deyişle lazer lipoliz, vücut yağını eritmek için çeşitli dalga boylarındaki fiber lazerlerden gelen ısının kullanıldığı minimal invaziv bir prosedürdür. Prosedür uygulanan bölgenin cildini de sıkılaştırır. Bunun nedeni, lazer lipoliz işleminin daha sıkı bir cilt için kolajen üretimini uyarmasıdır. Lazer lipolizden sonra uygulama yapılan kişi genellikle ciltlerinin daha pürüzsüz ve sıkı olduğunu fark eder.  

Lazer lipoliz uygulamasından iki hafta önce kan sulandırıcı ve iltihap önleyici ilaçlar kesilmelidir. Bunun nedeni vücudun iyileşme sürecinin etkilenebilmesidir. Uygulamadan önceki hafta bronzlaşma gibi uygulama bölgesini tahriş edebilecek aktivitelerden kaçınılmalıdır. Uygulamadan önce doktor genel sağlık durumları ve yaygın olarak kullanılan ilaçlar hakkında bilgilendirilmelidir. 

Uygulama sırasında kişinin lazer ışınından etkilenmemesi için uygulama bölgesine anestezi uygulanır. Milimetrik kesi yaptıktan sonra uygulama alanına erişmek için fiber optik manşonu kullanılır. Belirli bir lazer ışını ile yağ hücrelerinin zarlarının patlatılması işlemi, uygulama alanına bağlı olarak 15-60 dakika içerisinde tamamlanır. Bu süreçte yağlar parçalanır ancak vücuttan atılmaz ve vücut bu yağları emerek yok eder. Bazı durumlarda, işlem sırasında erimiş yağ dışarı çekilebilir. Kesi çok küçük olduğu için dikiş gerekmez. Operasyondan sonra gelişen şişlik ve morluklar kısa sürede geçecektir. İyileşme sürecinde bir hafta korse giyilmelidir. 

Lazer Lipoliz Liposuction Farkları 

Liposuction ile Lipoliz Arasındaki Farklar Nelerdir? 
Liposuction ile Lipoliz Arasındaki Farklar Nelerdir?

Bölgesel zayıflama uygulamalarından biri olan lazer lipoliz, yağ hücrelerini yok eder ve sıkılaştırıcı etkiler sağlar. Bu özelliklerinden dolayı lazer lipoliz, bölgesel şekillendirme ve bölgesel kilo kaybı için en etkili yöntemlerden biri olarak kabul edilmektedir. Yağın neden olduğu deforme olmuş selülitli cilt tedavisinde de kullanılabilen lazer lipolizin bir kilo verme yöntemi olmadığını ve yanlış beslenme nedeniyle yağ hücrelerinin boyutlarının artabileceğini unutmamak önemlidir. Lazer lipoliz, genellikle daha küçük bölgelere uygulanan ve liposuction yöntemleri ile ulaşılması zor olan bölgelerde etkili sonuçlar veren bir yöntemdir. 

Liposuction’da yağ hücreleri eritilmeden vakumlanır. Lazer lipoliz sırasında yağ hücreleri yerleri yıkılır. Yağlar eritilerek emülsiyon haline getirilebilir veya alternatif olarak vücudun kendi doğal süreci kullanılarak vücuttan uzaklaştırılabilir. Lazer lipolizde vücuttan idrar yoluyla yağ dışarıya atılırken, liposuction yönteminde ince bir kanül ile yağ alınır. 

Liposuction Tek Başına Bir Zayıflama Yöntemi Olarak Değerlendirilmemelidir 

Liposuction, vücudun belirli bölgelerindeki diyete ve egzersize dirençli yağ birikintilerini gidermek, fazla yağ dokusunu vakumla çıkarmak için kullanılır. Daha düzgün vücut hatlarına ulaşmada önemli bir rol oynayan liposuction, bir tür kontur düzeltme ameliyatıdır. Liposuction bir kilo verme ameliyatı olmasa da vücuttaki inatçı yağ birikintilerini alarak vücuda orantılı bir görünüm sağlar. Fazla kilolu veya yağ birikimi olan bir kişi düzenli yemek yediğinde ve düzenli egzersiz yaptığında vücuttaki yağ hücrelerinin hacmi azalır, ancak sayısı azalmaz. Liposuction yönteminde yağ hücreleri kalıcı olarak vücuttan uzaklaştırılır. Bu nedenle uygulama bölgesinde yağ hücrelerinin sayısında azalma meydana gelir. Popo, karın, kol üstleri, dizler, kalçalar, bel, ayak bilekleri, göğüs, çene ve boyun bölgesine liposuction uygulanabilir. 

Liposuction ideal kilosunda veya yakınında olan kişiler içindir. Vücudunun belirli bölgelerinde diyet ve egzersize dirençli yağ birikimi olan kişiler liposuction için uygun adaylar olarak kabul edilir. Ancak liposuction ameliyatının başarısı, hastanın kilosuna, cilt elastikiyetine, ne kadar yağ alınması gerektiğine ve uygulama sonrası yaşam tarzı değişikliklerine bağlı olarak kişiden kişiye değişebilir. 

Liposuction ameliyatında uygulama bölgesinde küçük kesiler yapılır. Kesiden sokulan kanül ile fazla yağ alınır. Operasyon sonrası oluşan şişlik ve morluklar yaklaşık 2 hafta içinde kendiliğinden iyileşir. Doktorlar uygulamadan sonra en az 4 hafta korse kullanılmasını önermektedir.  

Liposuction sonrası elde edilen sonuçların kalıcı olması için hastanın sağlıklı beslenmesi ve düzenli egzersiz yapması gerekir. Ancak uygulama bölgesindeki yağ hücreleri kalıcı olarak uzaklaştırıldığı için kilo alımı varlığında alan hiperplazisi aynı oranda oluşmaz. Büyüme sadece bu bölgedeki yağ hücrelerinin hacminde gerçekleşir. Liposuction, uygulama alanına göre lokal veya genel anestezi altında yapılabilen bir işlemdir. 

İlginizi Çekebilir

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir