Medikal Cilt Bakımı Nedir? 
  1. Anasayfa
  2. Cilt Bakımı

Medikal Cilt Bakımı Nedir? 

Cilt bakımı konusunda sık sık yeni yöntemler ve yeni uygulamalar ortaya çıkmaktadır. Her zaman ışıl ışıl ve pürüzsüz bir cilde sahip olmak isteyen kadınlar bu konuda her yolu denemektedir. Gerek evde yaptıkları cilt bakım rutinleri gerekse uzaman kişiler tarafından uygulanan bakımlar ile hayal ettikleri cilde kavuşmayı amaçlamaktadırlar. Son günlerin popüler cilt bakım alternatiflerinden biri olan medikal cilt bakım ise kadınlar tarafından merak edilerek araştırılıyor. Peki, medikal cilt bakımı nedir? Ayrıntılar yazımızda yer alıyor. 

Medikal Cilt Bakımı 

Medikal cilt bakımı üst katmanlardan başlar, cildi biriken kirlerden arındırır, derinlemesine nemlendirir ve cildin sebum dengesini geri kazanmasına yardımcı olur. Dermatolojik kozmetikler kullanılarak yapılır. Uygulamalar ve ürünler cilt tipine, kişinin yaşına, cildin durumuna göre ve ihtiyaçlarına göre değişiklik gösterebilir. Her yaştan kadın ve erkeğin cildini sağlıklı tutmak için alışması gereken güzellik sırlarının başında gelen, yaşlanma karşıtı koruma sağlayan ve hiçbir yan etkisi olmayan bir cilt bakım sistemidir. Medikal cilt bakımı, cildin yaşlanmasını yavaşlatan, cildi temizleyen ve elastikiyetini geri kazandıran tüm cilt uygulamaları olarak görülebilir. 

Epidermisin üst katmanlarında kir ve makyaj biriktiğinde, bu kalıntılar cildin salgıladığı yağlarla birleştiğinde zamanla gözenekleri tıkayabilirler. Nefessiz kalan cilt kendini yeterince temizleyemez hale gelir. Sebum dengesinin bozulmasının birçok cilt probleminin başlangıç noktası olduğu söylenebilir. Aşırı yağlılık veya kuruluk gibi yaygın cilt sorunlarına neden olur ve sebum dengesi bozulmuş ciltte yaşlanmanın etkileri daha kolay ve daha hızlı ortaya çıkar. Bu sorunların giderilmesi için geliştirilen medikal cilt bakımı oldukça faydalı bir işlemdir. 

Medikal Cilt Bakımının Faydaları Nelerdir? 

Medikal Cilt Bakımı Nedir? 
Medikal Cilt Bakımı Nedir?

Düzenli medikal cilt bakımı sayesinde kan dolaşımı ve lenfatik drenaj sistemi aktif hale gelir ve cilt kendini yenilemeye devam eder. Deri altı dokusunun yeterli oksijen içeriği nedeniyle cilt canlı kalabilir. Medikal cilt bakımının sayısız faydaları şunlardır:  

  • Yaşlanma karşıtı koruma sağlar.  
  • Gözenekleri temizleyerek cildin nefes almasına yardımcı olur.  
  • Kan dolaşımını ve lenf sistemini harekete geçirir.  
  • Sebum dengesinin korunmasına yardımcı olur. 
  • Cilt kusurlarına karşı koruma sağlar.  
  • Elastikiyet kaybını önler.  
  • Cilt tipine uygun ürünler uzmanlar tarafından kullanıldığı için medikal cilt bakımı cildinizi tahrişten koruyabilir, yanlış kozmetik kullanımından kaynaklanan sivilce ve leke gibi sorunları önleyebilir ve cildinizi daha iyi anlamanızı sağlayabilir. 

Medikal Cilt Bakımı Ne Sıklıkla Yapılmalı? 

Şiddetli akne dönemindeyseniz, siyah nokta sorununuz varsa, daha önce medikal cilt bakımı almamışsanız iki haftada bir bir kez medikal cilt bakımına başvurabilirsiniz. Ağır makyaj kullanması gereken ciltler için iki hafta veya 21 gün gibi döngüler tercih edilebilir. İdeal medikal cilt bakım rutini kişinin ihtiyaçlarına göre uyarlanmış diğer tedavilerle birleştiren aylık bir süreçtir.  

Medikal Cilt Bakımı Nasıl Yapılır? 

Medikal cilt bakımı dermatologlar tarafından klinik bir ortamda gerçekleştirilir. Profesyonel cilt bakımının aşamalarını sıralarsak, nasıl yapıldığını daha da netleştirmiş oluruz:  

  • Cilt tipine uygun bir ürünle cilt yüzeyini ve epidermisini temizlenir.  
  • Gözenekleri nazikçe temizlemek için buhar tedavisi kullanılır.  
  • Siyah ve beyaz noktalar temizlenir.  
  • Tüm ciltten omuz bölgesine kadar gözenekler temizlenir. 
  • Kollajen üretimini tetiklemek için bir maske, radyofrekansı ya da cilt bakım sistemlerinden biri kullanılır.  
  • İşlem bittikten sonra cilt derinlemesine nemlendirilir. 
İlginizi Çekebilir

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir