Probiyotik İçeren Besinler Zayıflatır mı?
  1. Anasayfa
  2. Diyet

Probiyotik İçeren Besinler Zayıflatır mı?

Sağlıklı şekilde kilo vermek isteyenlerin sormuş olduğu probiyotik içeren besinler zayıflatır mı? Sorusunun tüm detaylarını sizler için araştırdık. Probiyotikler genel sağlık sorunlarının çözülmesi için önemli besin maddeleridir. Bu besin maddelerinin kilo verme konusundaki etkileri tartışılırken, yapılan bilimsel araştırmaları dikkate alarak probiyotiklerin kilo verme üzerindeki etkilerini inceledik.

Kalp sağlığını daha iyi seviyeye getirmek ve bağışıklık sistemini güçlendirmek gibi önemli faydaları bulunan probiyotik içeren besinler, aynı zamanda kronik yorgunluk için de faydalıdır.

Probiyotik İçeren Besinler Zayıflatır mı?

Yapılan bilimsel araştırmalara göre probiyotik içeren besinlerin doğru tüketilmesi halinde zayıflamaya katkısı bulunuyor. Ancak burada tüketilen probiyotik türünün önemi belirleyici rol oynamaktadır. Yanlış probiyotik tüketilmesi, zayıflamanın tam aksine kilo alımına neden olabiliyor.

Yoğurt, turşu veya kefir gibi probiyotik içeren besinler bağırsakların sağlıklı çalışmasına etki ederek, dolayısıyla besinlerin sindirimini kolay hale getiriyorlar. Vücudun sindiremediği liflerin kolay parçalanmasına da etki eden bu probiyotikler, besinlerin tok tutucu özelliklerini artırarak zayıflamaya katkı sunarlar. Diğer taraftan Amerika ve İsveç’te yapılan birçok bilimsel araştırma, bağırsakta bulunan yararlı bakterilerin kilo alma ve verme konusunda etkili olduğuna dair işaretler veriyor.

Yararlı bağırsak bakterilerinin vücut ağırlığına bu etkileri, dolayısı ile probiyotikleri zayıflamak için ideal besin kaynakları olarak kılmaktadır. Zira yararlı bağırsak bakterilerinin artması, besinlerin sindirimini kolaylaştırması ve minerallerin emilimini artırması nedeniyle zayıflamaya yardımcı olmaktadır.

Yağ Emilimini ve İştahı Azaltır

Probiyotik İçeren Besinler Zayıflatır mı?
Probiyotik İçeren Besinler Zayıflatır mı?

Doğru probiyotik besinlerin tüketilmesi durumunda vücutta yağ emilimi ve iştah kaybı yaşanır. Kilo alımını tetikleyen aşırı yağların emiliminin az olması, bölgesel yağlanmanın azalmasına etki eder. Aynı şekilde iştah kaybı yaşanması, daha az besin tüketimi ve sonuç olarak kilo kaybını ortaya çıkarmaktadır. Bunun en temel nedeni ise probiyotik besinlerin yağ asidinin fonksiyonlu etkileyerek iştahı bastırmasıdır.

Obezite ve Enflamasyon Riski Azalıyor

Araştırmalar düzenli olarak probiyotik almanın, yağı düzenleyici protein seviyelerinin artmasına ve obezite riskinin azalmasına yardımcı olduğunu gösteriyor. Protein seviyelerinin artması ile birlikte vücut daha az yağ depolar. Enflamasyon ile obezite arasında daha güçlü bir bağlantının olduğu, birçok araştırmada kanıtlanmış bir gerçektir.

Bağırsak hastalarının sağlıklı kalmasına yardımcı olan probiyotikler, obezite riskini azalttığı gibi diğer sağlık sorunlarının gelişme riskini azaltmaktadır. Enflamasyona bağlı olarak iltihaplı bağırsak hastalıkları, ishal ve kabızlık gibi sindirim sistemi problemlerinin az görülmesi, sağlıklı sindirim sisteminin oluşmasını sağlamaktadır.

Sindirim sistemi sağlığının yerinde olması, dolayısıyla kilo verme amacıyla yapılan tüm çalışma ve beslenme alışkanlıklarında etkili sonuçlar veriyor.

 

İlginizi Çekebilir

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir