Yerleşme Kanaması Nedir? 
  1. Anasayfa
  2. Hamilelik

Yerleşme Kanaması Nedir? 

Kadınlar yerleşme kanaması ve adet kanamasını karıştırabiliyor. Bu yüzden yazımızda yerleşme kanaması nedir? Sorusuna cevap vererek bu konuyu açıklamaya çalışacağız. 

Yerleşme kanaması ve adet kanaması farklıdır. Yerleşme kanaması, embriyonun rahme tutunmasının ilk birkaç gününde meydana gelen kanamadır. Yerleşme kanaması halk arasında üstüne görme olarak bilinmektedir. Gerçek adı implantasyon olan yerleşme kanaması adet kanaması ile karıştırılabilir. Yerleşme kanaması, embriyonun rahme yapışmasıyla oluşur ve hamileliğin ilk belirtilerinden biri olabilir. Erken gebelikte implantasyon normaldir. Ancak her kadın yerleşme kanaması yaşamaz. 

Yerleşme Kanaması Ne Zaman Olur? 

Yerleşme kanaması adet kanaması kadar düzenli veya adet dönemlerinde oluşmaz. Yerleşme kanamasından şüpheleniyorsanız bu kanamanın adet kanaması ile aynı olmadığından emin olmalısınız.  

Cinsel ilişkiden sonra sperm yumurtaya ulaştığında döllenme gerçekleşir. Yerleşme kanaması, embriyonun rahme ulaşıp tutunmasıyla oluşur. Yerleşme kanaması adet döneminizden birkaç gün önce meydana gelir.  

Tüp bebek yoluyla gebe kalmaya çalışan kadınlar için yerleşme kanaması bir sorun olabilir. Yerleşme kanaması olan kadınlar hamile olmadıklarını düşünerek hayal kırıklığına uğrayabilirler. Ancak gebelik testinden birkaç gün önce implantasyon görülmesi normaldir. Bu, embriyonun uterusa bağlı olduğu anlamına gelir. Erken gebelik belirtileri gösteren kadınlar, yerleşme kanaması nedeniyle gebeliğin olmadığını düşünebilirler. Ancak bu kanamaların renk ve kıvam farkının farkında olmalısınız. 

Yerleşme Kanamasının Rengi ve Kıvamı 

Yerleşme Kanaması Nedir? 
Yerleşme Kanaması Nedir?

Yerleşme kanaması ile adet kanaması arasındaki fark rengi ve kıvamıdır. İmplantasyonun rengi adet kanamasından farklıdır. Genellikle yerleşme kanaması koyu renkte, uçuk pembe veya kahverengiye yakın olur. Yerleşme kanaması adet kanamasından daha çok bir akıntı gibidir. Yoğunluğu normal bir adet döneminden farklıdır. Adet dönemlerinin belirtileri hafif yoğunlukta hissedilebilir.  

Yerleşme Kanaması Kaç Gün Sürer? 

Yerleşme kanaması yaklaşık 1 hafta ila 10 gün sürer. Kanamanın ne kadar süreceği kişiden kişiye değişir. Bazı kadınlarda herhangi bir yerleşme kanaması olmadan gebelik oluşabilir. Yerleşme kanaması normal bir adet döngüsü sırasında oluşmaz. İmplantasyon, embriyonun rahme tutunmasıyla ilişkili dönemde gerçekleşir. Birçok kadın yerleşme kanaması mı yoksa adet kanaması mı yaşadıklarını merak eder.  

Yerleşme kanamasının hesaplanması oldukça basittir. Ancak bu hesaplamalar her zaman implantasyonun gerçekleştiği anlamına gelmez. Yerleşme kanaması, hamile kalmayı planlıyorsanız hemen ayırt edilebilen bir kanama türüdür. Ancak hamile kalmayı planlamıyorsanız ve yerleşme kanamasından şüpheleniyorsanız, doğrudan doktorunuzla görüşmelisiniz. Bu, hamileliğin başladığı anlamına gelebilir. Doktorunuz ile gerekli testleri ve kontrolü yapıp durumu netleştirebilirsiniz. 

İlginizi Çekebilir

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir