Jojoba Yağının Saça Faydaları Nelerdir?
  1. Ana Sayfa
  2. Saç Bakımı

Jojoba Yağının Saça Faydaları Nelerdir?

+ -

Jojoba yağının yapısı diğer bitkisel yağlardan farklıdır. Vücudun doğal olarak ürettiği sebum benzeri özelliklere sahip olduğu için doğal bir cilt bakım ürünü olarak kullanılabilir. Daha önce kozmetik ve cilt bakım ürünlerinde kullanılan hayvansal yağların yerini alan jojoba yağı, birçok kozmetik preparatta kullanımı popüler olan bir bitkisel yağdır. Yazımızın devamında jojaba yağı nedir? Jojoba yağının saça faydaları nelerdir? Sorularının cevaplarını yazımızın devamını okuyarak öğrenebilirsiniz. 

Jojoba Yağı Nedir? 

Jojoba yağı, Güneybatı Amerika’ya özgü bir çalı olan Simmondsia Chinensis bitkisinin tohumlarından elde edilen mumsu bir yağdır. Meksika, Arizona ve Güney Kaliforniya’da yetişir. Üreticiler, yağı 1970’lerde gıda ve kozmetik endüstrilerinde bir bileşen olarak kullanmaya başladılar. Jojoba yağı çok yönlü ve kullanım alanı oldukça geniş olan bir yağdır. En popüler kozmetik içeriklerinden biridir, çeşitli saç derisi ve tırnak ürünlerinde bulunur. 

Jojoba Yağının Saça Faydaları 

Jojoba Yağının Saça Faydaları Nelerdir?
Jojoba Yağının Saça Faydaları Nelerdir?
  • Jojoba yağının nemlendirici özellikleri, zengin antibakteriyel özellikleriyle birleşerek saç köklerinizi ve saç derinizi sağlıklı tutar. Herhangi bir iltihabın neden olduğu saç derisini yatıştırır ve saç derisinin dökülmesini engeller. 
  • Bazı faktörler saçınızın kırılgan hale gelmesine veya erken dökülmesine neden olarak foliküllerin hareketsiz kalmasına neden olabilir. Bu durumda saçlarınızın incelmesine neden olabilir. Jojoba yağı saç köklerini uyarır ve saç büyümesini destekler. Saça hacim verir, yavaş ve istikrarlı bir şekilde kalınlaştırır. 
  • Yağ bezleri tarafından üretilen sebum, kafa derisi ve saç üzerinde koruyucu bir tabaka görevi görerek onları nemli tutar. Jojoba yağı ve sebumun moleküler yapısı çok benzerdir. Bu nedenle, sebum üretimi düşükse, jojoba yağı doğal olarak bunu telafi edebilir. Sebum seviyesini dengeler, saç köklerinin ve yağ bezlerinin sağlığını iyileştirir. 
  • Jojoba yağı, saç şaftındaki hasarlı alanları doldurarak kabarmayı kontrol eder ve hasarlı saç millerini besler ve onarır. 
  • Tıkanmış gözenekler saç dökülmesinin ana nedenlerinden biridir. Jojoba yağı kiri çözer ve saç köklerini besler, sağlıklı saç büyümesini destekler ve saç dökülmesini önler. 
  • Jojoba yağı saç derisine ve köklerine masaj yapmak için kullanılabilir. Bitkisel özellikleri ile sağlıklı ve güçlü saç büyümesini desteklemek için köklerin yeterli mineral almasını sağlayarak kan dolaşımını hızlandırır. Bu sayede saçlarınız kısa zamanda kalınlaşacaktır. 
  • Jojoba yağı, mat ve kıvırcık saçların dokusunu iyileştirir. Elektriklenmeyi yatıştırdığı ve ağırlaştırmadığı için saç serumu olarak kullanmak için ideal bir bileşendir. Yapışkan olmayan yapısı ve hafifliği sayesinde saçlarınızı gün boyu parlak ve pürüzsüz tutar. 
  • Saç gövdesinin en dış tabakasını oluşturan kütikül, hasar gördüğünde yükselir ve nem kaybına yatkın hale gelir. Jojoba yağı kütikülü yumuşatır, saç tellerinin etrafında güçlü bir koruyucu tabaka oluşturur, nemi hapseder ve bu süreçte saçı yumuşatır. 
  • Jojoba yağı, sebumla tıkanmış ve kabuklu saç derisini temizlemeye ve saç dökülmesini, kırılmasını etkili bir şekilde azaltmaya yardımcı olur. Saç derisini temiz, sağlıklı ve beslenmiş tutmak için antibakteriyel ve antifungal özelliklere sahiptir. 

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

Yorum Yap